Alfred Reisebrev 1
Reisebrev 2

Hei alle sammen.

Jeg heter Alfred og er verdens peneste apekatt. Nå går jeg egentlig i klasse 4B på Bærums Verk skole, og er maskoten til klassen. Der har jeg helt egen pult og stol som jeg er veldig stolt av, kanskje er jeg den eneste apen i hele Norge som har det.
Læreren min som heter Ingse, syntes at jeg av og til finner på litt for mange apestreker, men stort sett går det greit. En ape må jo få lov til å klatre litt innimellom.

I klassen min er det 24 barn pluss meg da. Det er 12 kjekke gutter og 12 søte jenter. Nå har jeg blitt 9 år gammel og syntes at tiden var inne for å besøke hjemlige trakter igjen. Det er mange år siden jeg har vært ute og reist så det blir spennende. Ingse, læreren min altså, kjenner noen som seiler rundt omkring i verdenen og de sa at jeg kunne få sitte på med dem. Kjempefint, selv om jeg er litt nervøs. Jeg har aldri vært i seilbåt før, og gruer meg litt. Dessuten kommer jeg sikkert til å savne alle vennene mine på skolen. Men jeg har hørt at det er en lang stang som heter mast på båten, og den er det sikkert fint å klatre i. Jeg har hilst på de som eier båten, de heter Berith og Frank, Berith  er søt men jeg syntes at Frank så litt skummel ut med masse hår og skjegg. Det gjør kanskje ikke noe for det har jo jeg også. De har fortalt at der båten ligger nå, på Trinidad er det mange båter som har aper om bord. Ingse har sydd en fin redningsvest til meg som jeg ble veldig fin i. Hun har også pakket sekken min med klær som jeg kan trenge på turen. Til slutt vil jeg si at jeg har fått med reisepenger, slik at jeg kan sende postkort hjem, selv om Berith og Frank har sagt at det nok er enklest med e-mail, men vi får se.

Her er jeg sammen med Frank og Berith.

Hilsen Alfred