Endelig tid for å sende en rapport fra varmere strøk!

Først far vi ønske dere et riktig Godt Nytt år. Og tusen takk for alle mailene, Vi har ikke klart å svare dere alle, men prover å gjore det gjennom et felles reisebrev.

Her ligger temperaturen steady på 28-30 grader, både i luften og i vannet. Vi har etter hvert vendt oss til varmen og det går ganske greit syntes vi. Vi har seilt både de Britiske og de Amerikanske jomfruøyene på kryss og tvers. Det er mange fine steder, men prisnivået er veldig høyt her, det ligger omtrent på samme nivå som i Norge. Enkelte ting er faktisk dyrere, som tomater som er over 100 kr. kiloet og yoghurten som koster 13. De første par ukene hadde vi med et par fra Drammen, hvor han hadde vært med båten over fra Kanariøyene. Kona hans kom med fly til Antigua og ble med derifra. Det var veldig trivelige folk som vi håper å se igjen. Det er ikke mange Norske båter å se her, det skyldes nok de høye prisene, men vi traff en båt, og det rare var at han som var skipper ombord hadde Frank mott i England bare noen mnd. for, så det ble høy stemning. Båten fungerer stort sett fint, men det er et eller annet som går i stykker eller må forbedres hele tiden, så det er nok å gjøre for å få dagene til å gå. Vi har hatt problemer med gass- systemet ombord, og har måttet skifte system flere ganger allerede. Ikke fordi det er i stykker, men det er andre systemer og vi får ikke fylt gass. Vi fleiper litt med hvor mange forskjellige system vi ende opp med? Det er ikke alle øyene det er like lett å bruke internett. Noen plasser har vi brukt en time på å få opp et par mailer, istedet for å sitte der å lese dem skriver vi dem ut. Skriveren kan stå i et annet rom og være ute av drift, men det får ikke vi beskjed om før vi skal betale å gå. Det er også problemer med å få sendt mail fra diskett da de er redde for virus, eller de vil tjene mest mulig penger på oss. Mye prøving å feiling, men vi lærer etter hvert.

De siste dagene har vi seilt sammen med et ektepar fra Canada, de er også på tur sydover og har seilt i flere år. Trivelig med selskap + at det er veldig nyttig for oss og få tips fra noen som kjenner dette farvannet godt. Er nå på St.Martin, det er en øy som er delt mellom Frankrike og Nederland, vi ligger på den Nederlanske delen, men bruker gummibåten over til den Franske siden av og til. Vi ligger inne i en stor lagune med en bro som må åpnes hver gang noen skal ut eller inn av lagunen. Her er det fint å ligge, fordi det er ikke noe bølger her, så vi sover godt om natten. I morgen legger vi ut på havet igjen, denne gang med kurs mot St. Bart, en annen fransk øy. Vi er i fin form begge to og koser oss masse, treffer mange hyggelige mennesker fra hele verden, men ser også endel triste skjebner, folk som ikke har tålt billig alkohol, og andre som har sluppet opp for penger uten å ha råd til bilett hjem. I går fant vi en flyvefisk på dekk. Og i dag så vi en hai som svømte rundt båten, den var ikke så stor ca. en meter, men skremmende nok, vi hadde nettopp kommet opp etter en liten dukkert da vi oppdaget den. Delfiner og havskilpadder ser vi mye av, nesten hver dag.

OK, dette får være alt for denne gangen.

Najad Blue
Hilsen Berith og Frank.