Berit og Frank

FRANK
Født: 22.02.54
Yrke: Båtmotormekaniker, har vært innom mange forskjellige yrker opp gjennom årene.
Seilerfaring: Turseiling i Skandinavia i ca 15 år
Seilt Ferder´n, Hovdan Skagen Race og Hollenderen i en årrekke.
Seilt til Karibien og til Shetland.
Er innehaver av Yachtmaster Ocean og kystskipper eksamen.

BERITH
Født: 17.03.56
Yrke: DAC-operatør (Freelance-tegner)
Seilerfaring: Norskekysten og Egerhavet
For det meste ”medseiler” og trives veldig godt med det!

Vi traff hverandre i Påsken 2002.
Frank skulle besøke Berith´s bror Stein i Krongelvika på Stigøya, nærmere bestemt helgelandskysten i Nordland. Et eldorado for seilere, fantastisk natur, bare Lurøy kommune har over 1000 øyer og holmer. Tilfeldighetene gjorde at også Berith skulle nordover denne påsken og håpet på en seiltur sammen med storebror Stein. Da var det veldig greit å sitte på med Frank. En fantastisk påske med mye vær å vind!

Det viste seg at vi begge var klar for en forandringer i livssituasjonen. Sjø og seiling var en fellesnevner! Berith ville ikke helt gi slipp på snø og ski, noe som har vært, og er en viktig del av livet hennes, så på vei sørover ble det en liten stopp på Oppdal der slalåmbakkene ble testet. Frank besto med glans. Det var da vi forsto at vi hadde mye til felles og vi bestemte oss for å titte etter en båt sammen, ideen om langtur var noe vi begge hadde drømt om lenge!

Fire dager etter at vi var hjemme i Oslo så vi for første gang Najad Blue. Den lå for salg på Killingen i Oslo. Magne Norheim, som er daglig leder for Norsk Seil og Navigasjonsskole anbefalte båten. Det var Heitman Marine i Drøbak som var megler, et firma som vi i ettertid har fått mye hjelp av, og setter stor pris på. Stor takk til Peter og Jens Petter. Vi fikk overlevert Najad Blue St. Hans og var på ferie med båten langs svenskekysten, over til Danmark og hjem til Oslo via sørlandet.

Utpå høsten ble det bestemt at Norsk Seil og Navigasjonsskole skulle seile Najad Blue som skolebåt over til Karibien. Vi hadde begge arbeidsforhold som måtte avsluttes og hadde derfor ikke anledning til å gjøre det selv. Frank tok fri fra jobb og ble med til Falmout i England. 19 desember overtok vi Najad Blue i fin stand å Tortola i B.V.I. Vi hadde hele tiden den største tiltro til Norsk Seil og Navigasjonsskole og deres representanter og de sviktet ikke. Najad Blue var bedre enn da den forlot Norge.

Vi har seilt Karibien fra nord til sør, truffet utrolig mange hyggelige mennesker, både andre seilere og lokalbefolkning, vi har bare positive opplevelser.

Seiling er en spesiell livsform som er full av utfordringer, man må legge av seg stresset hjemmefra og ta det litt mer med ro. Det hjelper ikke å mase, de lokale har sin ”island time” som de lever etter.

Vi er nå, sommeren 2003, en tur hjemme i Norge for å besøke familie og venner.

Vi har konstantert at familiens seilbåtflåte i løpet av våren har økt med to. I det Frank´s datter Celine og Berith´s bror Stein sin samboer har kjøpt en hver. Flott!!!

Vi skriver nå august 2003
Planen for ”hjemreise” til Najad Blue som ligger på Trinidad nærmer seg. Vi gleder oss veldig til å komme om bord og håper hun fremdeles er fri for kakkelakker!